1 Aralık 2017 Cuma



                               PRATİK KREP TARİFİ

            MALZEMELER:)
  •   2 adet yumurta
  •  1 su bardağı süt
  •  1 veya 2 su bardağı su
  •  1 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  6 yemek kaşığı un
  •  1 veya 2 çay kaşığı tuz

        HAZIRLANIŞI:)
  
   Nasıl Yapılır?
Krep hamurunu hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın.
Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ekledikten sonra tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Krep hamurunu 5 dakika kadar dinlendirin. Yanmaz yapışmaz tabanlı tavayı, ay çiçek yağı ile yağladıktan sonra kağıt havlu yardımıyla yağın fazlasını alın.
Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz edip her iki tarafını 1'er dakika kadar pişirin.
Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın, soğumamaları için üzerini bir kapakla örtün.
Arzu ettiğiniz kahvaltılık ve peynir çeşitleri eşliğinde sevdiklerinizle sıcağı sıcağına paylaşın.
    kaynak: Yemek.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TATLI RESİMLERİ

                  AĞIZ SULANDIRAN TATLI RESİMLERİ: