5 Aralık 2017 Salı

MOZAİK PASTA

   MALZEMELER:

  1. 1 Kg süt
  2. 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  3. 6 yemek kaşığı un
  4. 1 paket vanilya
  5. 2 paket petibör bisküvi
  6. 3 yemek kaşığı kakao

    HAZIRLANIŞI:

     MUHALLEBİ İÇİN:
 1 kg süt tencereye boşaltılır. Şeker, kakao ve un karıştırılır ve tencereye boşaltılır. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca vanilya eklenir. Dana gözü şeklinde kaynayınca altı kapatılır.

     YEMEK İÇİN BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK:
 Bisküviler tepsiye dizilir. Daha sonra sıcak muhallebi tepsideki bisküvilerin üstüne dökülür. Sonra aynı işlem iki üç defa uygulanır. VE işte üstüne puding veya muhallebi dökünce de mozaik pastanız hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TATLI RESİMLERİ

                  AĞIZ SULANDIRAN TATLI RESİMLERİ: